Du når oss på telefon 090 - 14 01 01

Personalrum

Personlig assistans som du vill ha den!

Det handlar om så mycket mer än bara Personlig assistans, det handlar om ditt liv, din vardag och dina möjligheter att få leva som du vill. På dina villkor och som du vill ha det.

Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetes. Vi har lång erfarenhet inom personlig assistans och hjälper till med hela processen från att söka till att verkställa ett beslut. 

Vi har fantastisk personal och en låg personalomsättning. För oss är det viktigt att personalen hela tiden får det stöd som de behöver så att de kan hjälpa dig på bästa sätt.

Som kund hos oss kommer du att bli en del av ett familjärt företag där alla får vara delaktiga och har möjlighet att påverka verksamheten. För dem som vill så hittar vi på trevliga aktiviteter tillsammans. 


Kontor i Umeå och Örnsköldsvik

För oss är det viktigt att finnas nära våra kunder och personal. Vi finns här för dig och du ska alltid kunna nå oss, komma in och prata om det som känns viktigt eller bara ta en kopp kaffe. 

Vi tar hand om vår personal

Personlig assistans kräver ett intensivt arbete för att bli så bra som möjligt. Därför jobbar vi aktivt och nära vår personal så att de hela tiden får det stöd som de behöver. Vi handleder, utbildar och har interna diskussioner för att säkerställa högsta kvalitet.


Varför välja oss?

– Vi är ett lokalt och familjärt företag

– Vi har egen erfaren sjukgymnast 
– Vi hjälper dig kostnadsfritt med beslut och omprövningar
– Vi har låg personalomsättning
– Vi anordnar aktiviteter


Hjärtat finns alltid med! 


Vi hjälper dig med ansökan och att se över ditt beslut

Att ansöka om personlig assistans gör du hos Försäkringskassan eller Kommunen. Det innebär en omfattande utredning av hur ditt hjälpbehov ser ut och du behöver även skicka in medicinska underlag som stöder det.

Det kan det vara skönt att veta att hos oss får du alltid kostnadsfri hjälp när du vill ansöka om Personlig assistans eller få ditt beslut omprövat. Om du önskar finns vi med som ett stöd på möten med berörda myndigheter och vi kan även hjälpa dig med överklagan.


Kombinera personlig assistans med hushållsnära tjänster

För många familjer är vardagen ett svårt livspussel. Har du dessutom ett barn eller anhörig med speciella behov så kan det vara extra utmanande. Att anlita någon som hjälper dig med städning eller matlagning innebär att du måste ta in ytterligare en människa i ditt hem. 

Hos oss kan den personliga assistenten även arbeta med hushållsnära tjänster, vilket innebär att assistenten exempelvis kan städa ditt hem på dagen eller förbereda middagen och sedan fortsätta som personlig assistent till ditt barn när det kommer hem efter skolan. 

Charlotta Forsberg

Charlotta Forsberg

Verksamhetschef

Telefon: 072 – 141 33 30
charlotta.forsberg@lottasomsorg.se

Hej,


Jag heter Charlotta Forsberg och är verksamhetschef för den personliga assistansen på Lottas Omsorg.

Jag har lång erfarenhet av personlig assistans och brinner för att hjälpa våra kunder att hitta den bästa lösningen.

Eftersom jag arbetat med personlig assistans på Försäkringskassan så hjälper jag dig som vill få kunskap och hjälp med ansökan och beslut om Personlig assistans.

Tveka inte att höra av dig så kan jag berätta hur vi kan hjälpa just dig!